"Ik werd heel goed begeleid door ervaren collega’s die echt de tijd voor me namen."

Ivan, Monteur dieselpompen

ivanrpnl.jpg

Ik koos voor een carrièreswitch

In 2019 opende Ivan een Spaans restaurant in Rotterdam. Vanwege het beruchte virus was zijn zaak geen lang leven gegund. Hij koos voor een carrièreswitch en besloot iets met zijn technische achtergrond te doen. Sinds het voorjaar van 2022 is Ivan helemaal gelukkig bij Rental Pumps. En Rental Pumps is blij met hem!

Ivan is geboren en opgegroeid in Cuernavaca, een stad iets ten zuiden van Mexico-Stad. Het is bekend als ‘De stad van de eeuwige lente’, omdat de gemiddelde temperatuur er het hele jaar rond de 27 graden ligt. Geen verkeerde plaats om te wonen, zou je zeggen. Toch koos hij voor een leven in Nederland. De liefde bracht Ivan in 2009 hier.

gebouw.png

Het roer om

Ivan: “In Mexico heb ik een technische opleiding afgerond. Daarna werkte ik veel met dieselpompen. Maar in 2019 besloot ik het roer om te gooien en voor mezelf te beginnen: met een Spaans restaurant in Rotterdam. Helaas had ik veel pech. In 2020 kwam corona en moest ik verplicht sluiten. Dat kostte me veel omzet en ik had nog niet veel kunnen opbouwen. In 2021 moest ik er helaas weer mee stoppen.”

Ivan is er de man niet naar om lang te blijven somberen. “Ik zag een vacature bij Rental Pumps die, vanwege mijn technische achtergrond, perfect aansloot. Lang verhaal kort: in april 2022 begon ik. Ik ben dieselmonteur in de werkplaats, maar bezoek ook klanten voor reparatie- en onderhoudsklussen. Superleuk, die afwisseling!”

Een warm welkom

De vriendelijke monteur spreekt van een warm welkom. “Ik werd heel goed begeleid door ervaren collega’s die echt de tijd voor me namen. Als ik een vraag heb of ergens mee zit, staan anderen meteen voor me klaar. Andersom doe ik dat natuurlijk ook. De mensen hier zijn sociaal, professioneel en hebben passie voor hun werk. Zo zit ik ook in elkaar. Het klikt heel goed en ik hou van mijn vak.”

En Ivans liefde voor de keuken? Die is er nog, en zal er altijd ook wel blijven. Goede kans dat zijn collega’s daar nog iets van gaan merken. “Ik wil mijn collega’s graag nog een keer trakteren op wat Mexicaanse lekkernijen, bijvoorbeeld bij een vrijdagmiddagborrel. Wat tapas en pinchos, ofwel kleine hapjes. Ik moet mijn collega’s wel waarschuwen, want de Mexicaanse keuken is behoorlijk pittig. Afblussen met een drankje is dus aan te bevelen.”

planning-van-monteurs.png
Heb je interesse of vragen?
Ad helpt je graag verder!
ad.jpg
Ad de Vor, Eigenaar Rental Pumps Nederland
Contact opnemen