"Ik krijg de vrijheid om mijn werk op mijn manier te doen."

Ruud, Monteur elektrische pompen

ruudje.jpg

Heb je een pomp-gerelateerd probleem waarvoor onze Ruud de oplossing niet heeft?

Ga er dan maar van uit dat niemand de oplossing heeft. Ruud is namelijk een wandelende Wikipedia en denkt in mogelijkheden. Hij zou een dag minder kunnen werken, maar vindt zijn werk daarvoor véél te leuk.

In zijn al vrij lange loopbaan – hij is 60+ - keek Ruud in de keuken van aardig wat verschillende technische bedrijven. Sinds 2012 laat hij bij ons zijn handige handen spreken. “Ik ben verantwoordelijk voor alle pompen en installaties. Ik reviseer gebruikte pompen en kijk installaties van klanten na, die ik ook keur. Ik ben vooral met elektrische pompen bezig, maar soms ook met exemplaren op diesel. Je kunt mij wel een allrounder noemen; ik kan overal mee overweg. Meestal vind je mij op onze werkplaats, maar ik rijd ook storingsdiensten.”

“Bij alles wat ik doe, staat behalve kwaliteit ook veiligheid centraal. We werken met zwaar materieel en ik accepteer het niet dat onze installaties een gevaar opleveren voor wie dan ook. Bij twijfel laat ik een pomp niet draaien. Gokken doe je maar in het casino.”

Hulp in de WhatsApp-groep

Rental Pumps heeft volgens Ruud iets wat echt niet alle vergelijkbare bedrijven hebben. “Als monteur word je hier geweldig goed gesteund door collega’s. Monteurs, maar ook de mensen van kantoor staan achter ons. Ik krijg de vrijheid om mijn werk op mijn manier te doen. Geef ik aan dat een klus te zwaar is voor mij alleen, dan springt er meteen iemand bij. Zet iemand een vraag in de WhatsApp-groep, dan denkt iedereen mee. En als ik een keer een fout maak, doet niemand door moeilijk over. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Klinkt logisch, maar ik heb het ook anders gezien. Bij een vorige baas was ik al na twee dagen weg. Nou, hier haal ik mijn pensioen wel, als er geen gekke dingen gebeuren.”

Ruud zou zelfs een dag minder kunnen werken. Maar geen haar op zijn hoofd die daaraan denkt. “Ben je gek. Misschien zou het verstandiger zijn om het iets rustiger aan te doen, maar ik vind mijn werk veel te leuk! Ik wil ook niet eerder stoppen. Ik heb topcollega’s, rij in een nette auto van Rental Pumps en krijg een goede beloning. Ieder jaar, tijdens mijn functioneringsgesprek, biedt mijn baas Ad me een loonsverhoging aan. Heel aardig, maar ik ben heel tevreden met wat ik heb. Het bedrijf is zuinig op me en vice versa.”

Op verjaardagen

Van de samenwerking met zijn collega’s geniet Ruud. “Vanwege mijn ervaring ben ik een beetje de vraagbaak. Ik vind het prachtig om jongere monteurs, zoals Niels, bij de hand te nemen en dingen te leren. We zijn meer dan collega’s. Vaak komen we ook bij elkaar op verjaardagen. Niet uit beleefdheid, maar omdat de sfeer super is en we het zo leuk hebben onderling.”

Kortom: Ruud heeft absoluut niets te mopperen. “Dit alles klinkt wel heel positief, hè? Ik krijg echt geen bonus om dit te zeggen hoor. Het is gewoon zoals het is.”

planning-van-monteurs.png
Heb je interesse of vragen?
Ad helpt je graag verder!
ad.jpg
Ad de Vor, Eigenaar Rental Pumps Nederland
Contact opnemen