"Het is niet voor niets dat we hier zo weinig personeelsverloop hebben"

Liesbeth, Medewerker verhuuradministratie

liesbethbureau.jpg

Het was in 2004

 dat Liesbeth, net bevallen van haar eerste dochter, op de verjaardag van haar schoonouders zat. Daar hield ze meer aan over dan de gezelligheid, een kop koffie en stukje taart. Namelijk: de baan van haar dromen. 

“Ik had een superdrukke baan bij AkzoNobel als managementassistent. Als jonge moeder wilde ik graag wat minder werken en daar sprak ik met de overbuurvrouw van mijn schoonouders over, die in hetzelfde pand werkte als Rental Pumps. ‘Dan kom je toch lekker bij ons werken!’, was haar reactie. Daar had ik wel oren naar. Ik solliciteerde en de rest is geschiedenis.”

Liesbeth werd verantwoordelijk voor de verhuuradministratie binnen het toen nog bescheiden Rental Pumps. In haar beginjaren waren documenten met een doorslag, de telefoon en het faxapparaat haar beste vrienden. Maar natuurlijk gaat een verhuurder van technische hoogstandjes met de tijd mee. “We werken met een superslim systeem dat we zelf mee hebben ontwikkeld. Het is perfect gestroomlijnd en dat werkt heerlijk.”

Geen collega’s, maar vrienden

Maar dat systeem is niet de belangrijkste reden dat Liesbeth zo van haar baan houdt. Wat die reden wél is? “De mensen! We zitten met zijn zessen op de administratie en mijn collega’s zijn een soort vrienden voor me geworden. De band is héél hecht. We kennen elkaars partners en hebben - niet letterlijk natuurlijk - elkaars kinderen geboren zien worden. En op moeilijke momenten zijn we er ook voor elkaar. We hebben veel voor elkaar over en dat zie je echt niet overal.”

Liesbeths takenpakket is intussen behoorlijk uitgebreid. “Een onderdeel van de verhuuradministratie is de facturatie. De tijd dat we facturen in een envelop verstuurden, ligt wel even achter ons. Vaak moet ik de facturen uploaden in een portal van de klant en klanten stellen steeds hogere eisen aan facturen. Dat is best tijdrovend, maar ik doe het met liefde. Verder beheer ik de agenda’s, zorg ik voor promotiemateriaal en organiseer ik evenementen. Eigenlijk ben ik nog steeds een beetje de officemanager.”

Uitstapjes van hoog niveau

De jaarlijkse uitstapjes noemt Liesbeth hoogtepunten – wellicht omdat ze die uitjes zelf organiseert. “Iedereen is er altijd bij, ook de collega’s van de vestiging in België. Vorig jaar gingen we een dagje naar Rotterdam. Eerst de Euromast op, daarna lekker geluncht, een rondvaart, een diner en nog een paar drankjes voor de liefhebber. Daarna werden we keurig thuisgebracht. Het was perfect geregeld. Genieten!”

Meubilair

Liesbeth gaat voorlopig niet weg bij Rental Pumps. “Nee hoor, ik vind het hier veel te leuk en verveel me geen dag. Geef mij een computertje, de administratie, leuke collega’s en ik ben helemaal in mijn element. Het is niet voor niets dat we hier zo weinig personeelsverloop hebben. Iedereen op de administratie behoort inmiddels tot het meubilair. Dat wil best wat zeggen!”

planning-van-monteurs.png
Heb je interesse of vragen?
Ad helpt je graag verder!
ad.jpg
Ad de Vor, Eigenaar Rental Pumps Nederland
Contact opnemen