"En toch word ik nog steeds verrast"

Michael, Manager internationale huur

michaelauto.jpg

Wil je vanuit het buitenland een of meerdere pompen bij ons huren?

Grote kans dat je dan te maken krijgt met Michael. Dat is niet vervelend, want Michael is altijd vriendelijk en laat duidelijk merken dat hij passie heeft voor zijn werk.

In 2001, een maand na nine eleven, begon Michael bij Rental Pumps. Daarvoor was hij al tien jaar service-engineer bij een elektrotechnisch bedrijf. Met die ervaring, gecombineerd met zijn persoonlijke drive, was hij een meer dan waardevolle aanwinst. Wat hij precies doet, vertelt hij zelf: “Ik ben verantwoordelijk voor met name de internationale verhuur. Binnen Europa heb ik direct contact met de eindgebruiker. Buiten Europa - bijvoorbeeld op de Caribbean of in Azië - werken we meestal voor grote nationale aannemers. Als een bedrijf als Boskalis in Singapore werkt, nemen ze niet het risico om lokaal pompen te huren. Ze hebben betrouwbaar pompmaterieel nodig en het is intussen vrij bekend dat wij dat kunnen leveren.”

Voor de internationale doorbraak was Michael deels verantwoordelijk. “Toen ik hier kwam werken, behandelde alleen directeur Ad de Vor de verhuuraanvragen. Rental Pumps had in die tijd nog een vrij klein afzetgebied, maar was wel groeiende. Ik vond het leuk om ook over de grens te kijken. Via onze leverancier van pompen én het platform Xing – het Duitse LinkedIn – vergrootten we ons netwerk. Zo kwamen we in contact met potentiële klanten in het buitenland en zo is ons bereik langzaam maar zeker enorm gegroeid.”

Iets zien van de wereld

Na ruim 22 jaar heeft Michael het meeste wel gezien, zegt hij zelf. “En toch word ik nog steeds verrast, dus mijn baan is absoluut niet eentonig. Veel aanvragen handel ik per mail of telefoon af, maar het komt ook voor dat ik op locatie moet gaan kijken naar een bepaalde projectopstelling voordat ik een goede offerte kan maken. Wij regelen ook de montage van onze pompen en het draait vaak om grote projecten. Dan moet je wel weten waar je over praat. Dat is zeker geen straf; zo zie je nog eens wat van de wereld.”

Zijn werk is behoorlijk dynamisch. “Soms rij ik op maandagochtend naar mijn werk en denk ik: dit wordt een rustige dag, met wat papierwerk. Maar dan belt een klant en staat mijn hele planning op zijn kop. Alle klanten hebben de pompen niet vandaag nodig, maar gisteren. Dus dan moeten we improviseren en creatief zijn. Onze hele organisatie is ingesteld om op ad-hoc-situaties te kunnen reageren. Daar hou ik gelukkig ook wel van. Ik geniet ervan als ik iemand goed heb kunnen helpen, al dan niet door een out of the box-oplossing voor te stellen.”

Genieten van het sociale contact

Michael vindt veel onderdelen van zijn werk leuk, maar van het sociale contact geniet hij het meest. Enerzijds met de klanten. “Ik vind het prachtig om met klanten te overleggen over technische uitdagingen. Ik heb het liefst dat ze mij hun probleem voorleggen. Dan probeer ik vervolgens met een pasklare pompoplossing te komen. Maar ik waardeer ook het contact met mijn collega’s heel erg. Kortgezegd: de onderlinge band is ijzersterk en we kunnen met elkaar lezen een schrijven. Als ik hulp nodig heb van bijvoorbeeld Liesbeth, geeft ze mij prioriteit. En andersom doe ik dat ook voor haar. Écht een fijn team!”

“Ik vind het mooi om zo nauw betrokken te zijn geweest bij de groei van Rental Pumps. Toen ik hier startte, waren we een klein bedrijf. En nu zijn we een wereldwijd opererend miljoenenbedrijf, met een gloednieuw pand en een vestiging in België. Ik beken eerlijk dat ik best eens met een ander bedrijf heb geflirt, maar ik heb de stap nooit gezet. En dat zie ik mezelf ook niet snel doen. Want ik heb hier alles wat mijn hart begeert en vind mijn werk geweldig!”

planning-van-monteurs.png
Heb je interesse of vragen?
Ad helpt je graag verder!
ad.jpg
Ad de Vor, Eigenaar Rental Pumps Nederland
Contact opnemen